За какво са отговорни витамините в имунната система?

За тялото е важно да се поддържа здравословна диета, както добър сън и упражнения. Здравословното от време на време хранене не е достатъчно за силна имунна система. Трябва да сме постоянни. Витамините могат да бъдат наистина ефикасни в това отношение. Нека разгледаме най-полезните опции:

1. Витамин A

Добиван от ретиноиди на животински храни (мазни риби, черен дроб, мляко, яйца) или от растителни каротеноиди (спанак, моркови, сладки картофи, манго, папая), витамин A се бори с инфекции и болести, особено дихателни (респираторни). Той е един от най-важните витамини и трябва да се набавя на тялото Ви редовно. За жалост, не можете да го произвеждате сами. Тялото го съхранява, ако приемът Ви е повече от необходимото, но е най-добре да се придържате към препоръчаното количество. Други положителни ефекти на витамин A включват и подобряване на зрението Ви, кожата, костната система, размножаването и имунната система.

Id Title / Description Supplier Size Price
B1868-5.1

Vitamin A Acetate

ApexBio 10 mM (in 1mL DMSO) 216 BGN
B1868-50

Vitamin A Acetate

ApexBio 50 mg 256 BGN

2. Витамин B9 (Фолиева киселина)

Фолиевата киселина е синтетичната форма на фолата. Бобовите растения и зелените зеленчуци притежават много от този витамин. Здравословните му преимущества често се използват за обогатяване и на други храни. Фолатът помага за произвеждане на червени кръвни клетки, като така се подобрява имунитетът. Помага за анемия и е полезен за бебето Ви по време на бременност, за да избегнете здравословни проблеми.

3.Витамин B6

Добавките или храните като пиле, риба тон и зелени зеленчуци могат да Ви набавят много витамин B6. Този витамин е отговорен за биохимичните реакции, свързани с имунитета Ви. Той участва в метаболизма и поддържа създаването на червени кръвни клетки и невротрансмитери. Това е и витамин, който тялото Ви не може да произвежда и се нужда от външен източник, разбира се, с мярка. Някои от преимуществата му, освен че помага на имунната Ви система, са регулиране на настроението, подобряване на мозъчната функция, помощ при анемия, предотвратяване на сърдечна болест, рак, очни болести, артрит.

Id Title / Description Supplier Size Price
E03V0181-96

Mouse Vitamin B ELISA kit

B-Gene 1 plate of 96 wells 1370 BGN
E01V0181-192T

Human Vitamin B ELISA kit

B-Gene 192 tests 2540 BGN

4. Витамин C

Зелените зеленчуци, чушките, цитрусовите плодове, ягодите, доматите и други са богати на витамин C. Това е добавка, полезна за предотвратяване и борба с инфекции. Всъщност този витамин е най-страхотното подобряващо средство за Вашата имунна система. Не е чудно, че е толкова известен. Витамин C спомага за функцията на имунните клетки и регулира клетъчната смърт (заместването на стари клетки с нови). Не може да се произвежда или съхранява в тялото Ви, така че определено се нуждаете от него ежедневно. Този мощен антиоксидант е полезен и за инфекции на респираторния тракт, възпаления, помага за синтеза на колаген и абсорбиране на полезни хранителни вещества и намалява риска от някои хронични болести. Витамин C Ви помага да регенерирате антиоксиданти в тялото си, което е друг начин да се преборите с инфекциите.

Id Title / Description Supplier Size Price
B2064-50

Vitamin C

ApexBio 50 mg 256 BGN
TBW00996

Vitamin C

ChemNorm 100mg 0 BGN

5. Витамин D

Витамин D в действителност не е витамин, а е по-близко до функциите на хормон в тялото Ви. UV слънчевите лъчи карат тялото Ви да произвежда витамин D. Не се среща често в храните (само при сьомга, сардини и други) и понякога просто не е достатъчно да го поемате от слънцето без никакви добавки. Витамин D е отговорен за сигнализирането в нашата имунна система, така че да може тя да реагира адекватно и да ни защити от болести, включително инфекции на дихателните пътища. Регулира и кръвните нива на фосфора и калция. Дефицитът му може да бъде доста вреден за здравето Ви.

6. Витамин E

Id Title / Description Supplier Size Price
TB02699

Vitamin E

ChemNorm 4X20mg 536 BGN
HY-N0683

α-Vitamin E

MedChemExpress 1g 294 BGN

Витамин E се намира в спанак, ядки и семена. Този мощен антиоксидант ще помогне в борбата Ви с инфекциите. Той забавя процесите, които увреждат клетките Ви и удължава живота им. Витамин E участва в множество биохимични реакции на тялото Ви, което означава, че приемът му е изключително важен за имунната система. Този мастноразтворим витамин играе огромна роля във функционирането на органите Ви.